De verschillende soorten stucwerk

/De verschillende soorten stucwerk

Er bestaan allerlei soorten stucwerk en verschillende technieken om deze aan te brengen. Elke techniek heeft een eigen eindresultaat, en elke techniek heeft haar eigen voor en nadelen. We leggen daarom hier uit welke technieken we bieden en hoe het ongeveer in zijn werk gaat.

Werkzaamheden buitenshuis

Natuurlijk werk ik ook buiten. Bij buitenwerk kan ik ongeveer hetzelfde leveren als binnenwerk, maar een belangrijk verschil is wel dat ik buiten werk met cement in plaats van gips. Dat, en de wisselende weersomstandigheden, [...]

Sierplinten en Ornamenten

Dit werk vormt de krenten in de pap. Strakke lijsten, Amsterdamse plafondplinten, hoekornamenten: ik laat u graag de mogelijkheden zien. Natuurlijk is dit soort werk tijdrovend, maar het is mooi werk. Ik doe het graag [...]

Airless spuitwerk

Muurverf kan met de klassieke rollers worden aangebracht, maar ik kan het ook voor u spuiten. Het resultaat is gladder en egaler dan u het ooit met rollers voor elkaar zult krijgen. Ik kan het [...]

Spachtelputz en granol

Dit zijn de bekende korrelmuren. Het onderscheidt zich van spack doordat ik het met de hand opbreng. De korrels zijn ook duidelijk anders; het geeft een chiquere uitstraling. Daarnaast is het duurzamer dan spack. U [...]

Spack

Spack is de goedkoopste wijze van stucadoren. Hierbij wordt in hoog tempo een korrelstructuur op uw wanden gespoten. Met handmatig vakwerk heeft dit echter niet veel meer te maken; het heeft dan ook niet mijn [...]

Wat is pleister- en filmwerk?

Pleisterwerk is de dunne versie van raapwerk. Filmwerk is nog dunner: dan smeer ik er slechts een gipslaag overheen van pakweg een millimeter, en ultraglad. Natuurlijk is pleister- en filmwerk alleen geschikt als de ondergrond [...]

Wat is Raapwerk?

Raapwerk is het grove werk. Grote, ruwe oppervlakken en scheve muren smeer ik waterpas en recht met een wisselende, relatief dikke laag gips. Met raapwerk lever ik een geschikte ondergrond voor behang, muurverf of sierpleisterwerk [...]